Hakk için hakkıyla, 18. defa...

Faaliyetlerini Hakk için hakkıyla yapmayı ilke edinen Mahmud Es’ad Coşan Vakfı olarak; sizleri kurban ibadetimizi birlikte gerçekleştirmeye, bir kez daha davet ediyoruz. 18.’sini düzenlediğimiz uluslararası kurban organizasyonumuza vereceğiniz destekler için şimdiden tüm katılımcılarımıza teşekkürler.

Vekalet sahiplerine, kurban ibadetlerini olması gerektiği gibi yapmanın huzurunu yaşatmak ve hak sahiplerine, haklarını en iyi şartlarda ulaştırmak adına 18. kurban organizasyonumuzda da tüm süreçler özen ve şeffaflık anlayışıyla organize edildi.

Deprem bölgesi dahil olmak üzere Türkiye’nin 15 ili ve  Endonezya’da ki hak sahiplerine ulaşmak için gerçekleştireceğimiz Mahmud Es’ad Coşan Vakfı 18. Uluslararası Kurban Organizasyonu hizmet anlayışı;

  • 1. Sınıf Kurbanlık,
  • Vekalet Sahibine Kurban Payı
  • Vekalet Sahibine İhtiyaç Sahibi Tavsiye Hakkı
  • İslami Usullere Uygun
  • Hijyenik Koşullarda Kesim
  • Hijyenik Kapalı Paket
  •  -40° Şoklama
  • Soğuk Zincir Lojistiği
  • Gönüllüler ile İlk Elden Teslimat

Organizasyonumuz kapsamında; 22 Mayıs – 28 Haziran 2023 tarihleri arasında Vacip, Adak, Sadaka ve Akika vekalet işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Küçükbaş

Avustralya'da kesim ve Endonezya'da dağıtım, ortalama canlı hayvan ağırlığı 50 kg.

Tükendi

Büyükbaş

Türkiye'de kesim ve dağıtım, ortalama canlı hayvan ağırlığı 350 kg. Vekâlet sahibi dağıtıma katılabilir.

Tükendi

Organizasyon Süreçleri

1

Vekâletlerin kabulü gerçekleştiriliyor.

Online ödeme yöntemiyle kurban vekâleti kabulü yapılmaktadır. Vekâletler; vacip, akika, adak ve sadaka olacak şekilde tasnif edilmektedir.
2

Kriterlere uygun kurbanlıkların temini yapılıyor.

Yaş ve sağlık kriterleri bakımından kesime uygunluğu titizlikle kontrol edilen kurbanlıkların tedarik sürecine erkenden başlanmaktadır. Büyükbaşta ortalama ağırlığı 350 kg. olan sadece dana ve düve cinsi, küçükbaşta ise ortalama ağırlığı 45 kg. olan kurbanlıkların iyileri ve güzelleri temin edilmekte, küpe numaraları alınmaktadır.
3

Görevliler nezdinde kurbanlıkların kesimi tamamlanıyor.

Kurbanlıkların İslâmi usullere uygun olarak kesilmesi ile sağlık gerekliliklerine uygun olarak dinlendirilmesine özel önem verilmekte, bu işlemlerinin en doğru şekilde yürütülebilmesi için modern, sertifikalı ve denetlenmekte olan tesisler tercih edilmektedir. Vakıf yetkilileri ile veterinerlere ilaveten ülkemizdeki kesime noter ve diyanet görevlileri, Avustralya’daki kesime ise helâl tescil kuruluşu görevlileri eşlik etmektedir.
4

Vekâlet sahiplerinin bilgilendirilmesi sağlanıyor.

Vekâlet sahipleri; başta vekâletin kabul edilmesi ve kesim işleminin tamamlanması olmak üzere farklı işlemlerle ilgili olarak eposta, SMS ve/ya WhatsApp üzerinden bilgilendirilmektedir.
5

Uygun koşullarda etlerin depolanması gerçekleştiriliyor.

Türkiye’deki kesimde etler, ön dinlendirme işlemi sonrasında dağıtıma uygun şekilde paketlenerek -40 derecede şoklanmaktadır. Şoklanan etler, -18 dereceli dolaplarda muhafazaya alınmakta ve yine soğuk hava tertibatlı (-18) araçlarla dağıtım yerlerine sevk edilmektedir.

Avustralya’daki kesimde ise etler, yasal dinlenme süresi boyunca soğuk hava depolarında bekletilmektedir. Dinlenme süresinin sonunda, yine soğuk hava tertibatlı konteynırlara yüklenmektedir. Resmi işlemler tamamlandıktan sonra soğuk zincir korunarak gemilerle Endonezya’ya taşınmaktadır. Paketler, dağıtım süresince yine soğuk hava depolarında saklanmaktadır.

6

Resmi kurum ve gönüllülerle ihtiyaç sahiplerinin tespiti yapılıyor.

Ülkemizde, Organizasyon kapsamında kurban eti dağıtımının yapılmasına karar verilen şehirlerde ve deprem bölgesinde yaşayan gerçek ihtiyaç sahibi ailelere, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve gönüllülerimizin desteği ile ulaşılmaktadır.

Organizasyon'un yurt dışı ayağında ise dağıtımın yapılacağı bölgeler ve ihtiyaç sahibi aileler, Endonezya Sosyal İşler Bakanlığı tarafından tespit edilmektedir. Tespit edilen bu ailelere, dağıtım listeleri oluşturulduktan sonra sıra numaralı kuponlar verilmektedir.

MEC Uluslararası Kurban Organizasyonu’nda gerçek ihtiyaç sahipleri, “hak sahibi” olarak görülmektedir.

7

Hak sahiplerine emanetlerin dağıtımı hassasiyetle yapılıyor.

Dağıtım, bizzat Vakfın kontrolünde ve tamamen gönüllü gruplar ile gerçekleştirilmektedir. Vekâletinin Türkiye’de dağıtılmasını tercih eden hisse sahiplerine dağıtıma katılma imkânı sağlanmaktadır. Ülkemizde dağıtımın; Adana, Adıyaman, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Osmaniye, Sakarya ve Şanlıurfa illerinde yapılması planlanmaktadır.

Organizasyon kapsamında hediyeler, emanetin gerçek hak sahiplerine ilk elden ve aracısız olarak ulaştırılmaktadır.

2006 yılından beri düzenlenen organizasyonlar kapsamında yüz binlerce aileye ve milyonlarca insana tebessüm olduk!

17
boyunca düzenlenen organizasyonlarda
878
gerçek ihtiyaç sahibi aileye
2564
miktarında et dağıtımı yaptık

Hakk İçin Yap, Hakkıyla Yap

Vekâlet Sorgu